PANSİYON BAŞVURU İŞLEMLERİ

PANSİYON BAŞVURU İŞLEMLERİ

Edirne Merkez dışında ikamet etmekte olup pansiyonda kalmak isteyen T.C. vatandaşı öğrencilerimizin başvurularda dikkat etmesi gerekli hususlar:

15.08.2023 149

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılından itibaren ortaöğretim kurumlarında okul pansiyonlarına yatılılık başvuruları velilerin okul pansiyonlarına gitmelerine gerek kalmadan elektronik ortamda alınmaya başlanmıştır. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında da bakanlığımızca öğrencileri için yatılılık başvurusunda bulunacak velilere kolaylık sağlamak, zaman kaybıyla birlikte ek bir külfetten kurtarmak amacıyla yatılılık başvuruları için Online Yatılılık Başvuru Ekranı erişime açılacak.

Yatılılık başvuruları elektronik ortamda e-Okul sistemi üzerinden yapılabilecek. Ana sayfada yer alan "2023 Ortaöğretim Kurumları Pansiyonları e-Başvuru İşlemleri" bölümünde "Pansiyon Yatılılık Başvuru İşlemleri" sayfasında yer alan bilgilerin doldurulmasıyla gerçekleştirilecek. "Başvuruyu Kaydet" butonu ile tamamlanacak işlemlerin ardından öğrencinin yatılılık başvurusu tamamlanmış olacak.

"2023 Ortaöğretim Kurumları Pansiyonları e-Başvuru İşlemleri" sayfası  Ağustos 2023 tarihi itibariyle e-Okul üzerinde aktif olarak kullanılabilecek.  Başvurusu kaydedilen öğrencinin başvuru bilgileri kayıtlı olduğu pansiyonlu okulun Pansiyon Yatılılık Başvuru İşlemleri sayfasına otomatik olarak aktarılacak.

Yukarıda bahsedilen online başvuru yapıldıktan sonra kaydın tamamlanabilmesi için aşağıdaki belgelerin okul yönetimine elden teslim edilmesi gerekmektedir.

15-08-2023